МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

-Aкција на инспекторите за превенција во МВР

Денеска во Кавадарци во клоновите на Градинката „Рада Поцева од страна на инспектори од отсекот за превенција се реализираше сообраќајно - воспитна акција ,,Да ги заштитиме децата во сообраќајот,,. Опфатени се големите групи во организационите единици „Снежана“ и „Гроздоберче„.Со децата беа разработени најосновните сообраќајни правила и прописи, а истите проследија и цртан филм од областа на сообраќајот, прилагоден за нивната возраст. Во наредните денови ќе бидат посетени и останатите организациони единици од Установата за чување и зфрижување деца „Рада Поцева“.