На 2-ри декември во просториите на Element Cafe од 11 до 17 часот се оддржи донаторската акција за собирање на облека и обувки “Донирај парче облека, подари некому топлина“.

Овој хуманитарен настанот го организира Ротаракт Клубот Кавадарци а собраните средства/облека се донират/ во Специјалниот завод во Демир Капија.Екипа на РТК.МК вчера присусвтвуваше на текот на одвивањето на акцијата, во која учествуваа импозантен број на граѓани.Во изјава за РТК, Владимир Кероски-претседател на Ротаракт клуб од Кавадарци рече дека активноста на Ротаракт е повеќе од успешна.Членови на ова Здружение на овој начин им се заблагодаруват на сите граѓани за големиот одзив и нивната хуманост.