МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Светскиот ден на музеите 18 Мај и Европска ноќ на музеите, ќе бидат одбележани во Музеј – Галерија Кавадарци со промовирање на Проектот на Игор Јосифов “Че биде“. Во контекст на овој настан премиера на новиот филм на н кинематографер Самир Љума “Че биде вистина“. Музеј Галеријата - Кавадарци по повод овие настани ќе ги отвори своите врати во вечерните часови за посетителите, а ке бидат отворени илјадници музеи во Европа, со што се вклучува кон одбележувањето на оваа манифестација.

Во понеделник пак на 20 мај,во Домот на Културата -Кавадарци во 12.00 часот Музеј Галеријата ке ја промовира книгата „Спомените на мојот татко Ивче „ од Аница Коловска .

60353795_425404108293190_6412520339116392448_n.jpg