МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Денескка во Кавадарци се одржа показна вежба и едукација за најмладите Кавадарчани за тоа кои возила имаат првенство на минување, возило на итна медицинска помош, полиција и против пожарна единица. Децата имаа можност да слушнат кои се задачите на сите овие три служби, на кој телефонски број може да повикаат ако им затреба нешто.Најмладире имаа можност да влезат во специјалните возила, да ги погледнат и слушнат звучните сирени. Настанот беше во Кавадарци, во малиот парк спроти полициска станица.На оваа показна вежба и претходеше едукација во сите детски градинки во Кавадарци, на тема: Да ги заштитиме децата во сообраќајот.

60783227_10218905325360115_2117582790059884544_n.jpg60602443_399742660876196_6748228821356380160_n.jpg

60943607_10218905326280138_2654944707016130560_n.jpg