МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Новиот паркинг простор на локацијата Парк „Полана“ ги добива своите контури. Деновиве општината преку ангажираната фирма поставува рабници, а паралелно се работи на поставувањето на бехатон коцки.

„Овој простор ќе биде на ниво на улиците, со намена за паркирање на лесни возила на улиците: „11-ти Октомври“, „Лазо Мицев“ и „Партизанска“, а возилата ќе се паркираат косо.

Општината со овој проект беше принудена да зафати одреден мал процент од јавната површина на паркот, но за возврат со урбанизацијата граѓаните ќе добиат уште еден уреден комунален објект за одмор и рекреација. А со средувањето на сообраќајниот хаос во голема мерка ќе се подобри и безбедноста на сите учесници во сообраќајот.

Во овој дел на градот општината создава услови за правилно паркирање и непречено движење на пешаците и возилата„- соопштуваат од Кабинетотр на градоначалникот Митко Јанчев.

65116848_2446685282222185_6173687507117408256_n.jpg