Македонска репрезентација Пливка настапува на Светското првенство кое ке се одржи во Нови Сад.Деновиве се одвиваа завршните подготовки за 66-то Светско првенство во Нови Сад /Србија од 1 до 8.Септември-2019 година

Нашата екипа е во состав :1. Боче Еленов2. Горан Цуцулоски3. Ќире Малинков4. Блаже Николоски5. Тони Гоговчевски6. Злате Митрев (Р)

Капитен e :Емил ДодевскиИванчо Богоевски ( помошник )

Логистика :Васе ХаџискиВасе Здравков

Делегат :Горан Тонев

На нашите им посакуваме успех, бидејќи веруваме во нив.

Бистро дечки и многу успех