МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Потсетуваме;

Втора година четворица велосипедисти од Кавадарци , ентузиијасти и почитувачи на делото на Тоше Проески,членови на Здружението „Тиквешки Тоачакџии„ ја возат делницата од Нова Градишка, местото каде загина Тоше 2007 гоидина, до неговото родно Крушево.Со екпседицијата годинава е актерот Диме Коцевски, кој има логистичка улога, во која е предвидена и изработка на документарна репортажа, за се што ќе се случува на патот долг над 1.000 километри.Според поратоците кои ги добиваме од кавадаречките велосипедисти.Старот во Нова Градишка поминал одлично, домаќините како вистински пријатели на Тоше и Македонија ги дочекале и организирале дорар старт.На патот кон Македонија ним и се приклулучувале велоспедисти од Славонски Брод и други градови на пријателска Хрватска и на фанови н Тодор Проески-звездата која никогап нема да згасне.Исто било и на патот по маршрутата, Од вчера имаме информација дека сите се добри, и веќе се воци по патиштата во Србија.

69955200_10215765575356709_3170439867431649280_n.jpg70338843_10156292531042821_4121484616202715136_n.jpg70390548_10156292528437821_2170397251279519744_n.jpg70115169_10156292528737821_1922288728735219712_n.jpg70494990_10156292534252821_1292925567166840832_n.jpg