МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Една злато и две бронзи за вината на Вински подрум ПОПОВИ

По освоеното Grand Gold на натпреварот кој се одржа во организација на Општина Неготини на „Св.Трифун„ за винито „ Kabernet Soavinjon„ и победник на младо вино 2019 оценувано од страна на Маcedonian Wenmarkets-македонските енолози за виното Vranec 2019 , Вински подрум ПОПОВИ овојпат се закитија со едно знато и две бронзи на натпреварит „BEO WINE challange Sup 2020-Beograd“.Во конкуренција на вина од Србија, Босна и Херцеговима, Грузија,Хрватска, и Македонија, виното VRANEC BARRIQUE освои златен медал , додека вината CHARDONNAY и TEMJANIKА освоија бронзен медал.

87773153_279493723025047_2885294914181005312_n