Општина Кавадарци преку ангажираната оператива, деновиве започна со реконструкција на објектот Соблекувална на фудбалскиот терен на СРЦ „Јасмин“.

Според проектот предвидена е реконструкција на внатрешноста на објектот за што општината ќе одвои 700.000 денари. Реконструкцијата ќе опфати замена на прозорците од западната страна, потоа на внатрешните врати, како и реконструкција на санитарниот јазол и просториите со тушеви за спортистите.

Овој е прв посериозен зафат на објектот кој беше изграден на почетокот од осумдесеттите години од минатиот век како соблекувална за потребите на неколку фудбалски екипи од градот кои се натпреваруваа во пониските лиги.

Минатата година со донација на Ротаракт клубот на млади ротаријанци од Кавадарци беше рекоснтруиран покривот како и прозорците.

Со неговата реконструкција општината дополнително ќе ги подобри инфраструктурните услови за спорт и рекреација на граѓаните.

м.димитров

93053454_2617831508470843_1432024864801161216_n

92872923_2617831418470852_1496971771113373696_n