Oператива на фирмата „АС Машини“ од Кавадарци привршува со градежните работи на новиот пракинг простор кај гимназијата.Овде Општина Кавадарци оформи паркинг со површина од 600 метри квадратни. Претходно се изврши расчистување на теренот, пробивање на пристап кон ул. „Пано Мударов“, одводнување на атмосферските води, тампонирање и поставување на павер елементи.Со овој проект се зголеми просторот за јавно паркирање.

117613805_2808036609420382_3288181355316936981_n 117415094_2808036602753716_8504808138177413440_n