МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Општина Кавадарци деновиве привршува со реализација на комуналниот проект за изградба на целосно нова пристапна патека до „Спомен костурницата“ во градскиот парк. Проектот содржи пробивање и формирање на нова патека од павер елементи во вкупна должина од 300 метри која во еден дел се спојува со стара патека од која беа отстранети руинираните гранитни коцки. Новата патека започнува од источниот влез на Винскиот музеј, се движи над објектот по јужната страна, за на крајот да се оддели од старатa патека и се упати кон костурницата како нов пристап од север. Вчера на оваа локација ангажираната специјализирана електро екипа работеше на приклучување на последната од осумте нови ниски канделабри кои се дел од системот на јавното улично осветлување. Новите високо ефикасни ЛЕД светилки со јачина од 20W се поставени на метални столбови со висина од 3,5 метри.

122123903_2874946982729344_8313104011493210280_n 122406948_2874946986062677_55833131885421850_n