МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

„ЦРВЕНИОТ КРСТ-Kавадарци , ЛАЈОНС КЛУБ „ТИКВЕШ“„ и средните учоилишта од КАВАДАРЦИ имаа свои донации во битката со ковид 19. Општинска организација Кавадарци се вклучи во подршката и опремувањето на Ковид одделението при ЈЗУ општа болница Кавадарци со свои донации, а мобилизираше и други организации и субјекти од Кавадарци да донираат за ова одделение. сега за сега од нас како црвен крст Кавадарци .Обезбедени се: - 80 ќебиња и 50 комплети постелнина за единечни кревети; - Од Лајонс клуб Тиквеш Кавадарци 30 перници; и - заедно од СОЗШУ Ѓорче Петров Кавадарци и СОУ Ќиро Спанџов - Брко Кавадарци вкупно 10 ќебиња и 10 перници. Целта не е да се пофалиме кој колку донирал, туку да ги мотивираме сите компании и организации кои можат да донираат, да го направат тоа и да помогнат во овие тешки денови за државата и за болните од Ковид.-соопштуваат од Црвен крст Кавадарци.

ЈЗУ Општа болница со проширена надлежност Кавадарци се заблагодари за донацииите.

Capture

122101364_263182051750234_3670241670110149983_n 122787226_372531587281328_5154354339390662713_n 122909345_708682393420429_2567100017942765461_n 122958447_400136954346953_3101237544389580293_n 123063701_1263852320632026_2478958562681580383_n