МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Мировниците од САД денеска ги прими градоначалникиот Панов

Десетина претставници на мировннииот корпус од САД веке еден месец се на привремнен престој во Општината.Конкретно тие се сместрени во семејства во село Ваташа, каде имаат можност да го запознаат нашиот јазик, култура, историја,локални знаменитости.Според впечатоците кои денеска имавме можносдт да ги чуеме,одовде заминуваат со убави спомени.Тие денеска имаа средба со градоначалникот на Општина Кавадарци Александар Панов.Притоа разговараа за импресиите од престојот овде, се пофалија за она што домаќините им го пружиле, а Панов најави дека ке им овозможи да запознаат и други знаменитости од историјата кои досега не ги виделе.Повеке од видео прилогот.