МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

И градоначалникот Митко Јанчев и министерот за земјоделеуие Арјанит Хоџа денеска на закројувањето на винова лоза во Винскиот музеј во Градскиот парк , каде се собраа лозари и винари од кавадаречки,посакаа плодна година и поквалитетно грозје, по што ќе има и поквалитетни вино и алкохони пијалаци.

Покрај нивните обраќања, беа избрани и прогласену најдобрите вина и алкохолни пијалаци а беше промовирано и видео изданиуето „Од зрно грозје до чаша вино„.

149759638_2551666055135226_114517633131192513_n 149765008_119945106699554_3101430132445440049_n 149777881_3864401430303198_8059789793381730584_n 149855143_3159297010973234_1050679948950543250_n 149855143_3159297010973234_1050679948950543250_n 149927443_774829899796325_8986190776097192430_n