Денот на музеите на 18 мај, Музеј галерија Кавадарци го одбележа со отворање на изложба „Ризница на музејски експонати“.

Пред јавноста беа претставени неколку ликовни дела од збирката со која располага кавадаречкиот музеј.

Целта е експонатите да се доближат до граѓаните.