Сончевото време и повисоките темепартури го топат снегот и мразот

Организационата едниница „Хигиена„ при ЈП„Комуналец“ со дел од своите работници денеска и утре ке го исчистат Градрскиот плоштад од снегот кој падна неодама. Поради убавото време и повисоките температури за комуналци се створија услови со механизација и рачно (со лопата) да биде отстранет снегот од јавните површини, и дел од тротоарите во централното подрачје на Кавадарци.