МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rabota/410894/Head-of-Finance-and-Controlling-mf/

Оглас за вработување на Раководител на сектор за финансии и контрола .

Името DRÄXLMAIER означува автомобилски иновации – производи кои го подобруваат вашето искуство во возењето. Секој ден, околу 70.000 соработници ширум светот соработуваат за да придонесат со своето знаење, вештини и автомобилска страст кон оваа цел.

Поединците кои сакаат да преземаат одговорности, ја користат својата креативност и придонесуваат со своите идеи за заеднички успех. Поединци како тебе! Раководител на сектор за финансии и контрола (m/f) .

Со цел да ги поддржиме погоните DRÄXLMAIER во Кавадарци и Куманово, бараме високо мотивирани професионалци кои се подготвени да се соочат со предизвиците на меѓународните пазари со отвореност, флексибилност и ентузијазам.

Задачи: Обезбедете анализи на профитабилноста, студии со потенцијални значајни ефекти врз финансиските прашања и инвестициите на одделот (на пр., анализи на профитабилноста и конкуренцијата, цени, готовински тек, проценка на линијата на производи итн.). Советува и поддржува даночни консултанти, финансиски ревизори, даночни ревизори, банки и други интересни групи како директен контакт лице за сите ревизии, инспекции, во рамките на неговата/нејзината област на одговорност . Спроведување и обезбедување усогласеност со законските барања и стандарди, како и внатрешните процеси, системи и методи Анализа на финансиите со цел да се поддржи извршната власт во деловните одлуки. Обезбедува оптимален тек на процесите во Одделот за финансии и сметководство.Обезбедува беспрекорна контрола на деловните процеси за да се постигнат целите Одговорност за локални и групни финансиски извештаи, Одговорен за интерфејсот на комерцијалните процеси од други одделенија како набавка, ИТ, човечки ресурси до контрола и сметководство

Профил: Диплома по економија и овластен сметководител Мин. 5 години искуство од кои искуство во сметководство / ревизија и мин. 3 години работа на менаџерско ниво Финансиско сметководство/Контролирање/Закон, Локални GAAP, МСФИ Познавање на SAP FI/CO и анализа на созревање ,Познавање на готовина и сметководствен менаџмент, Познавање на царинско, даночно и трудово право е предност Напредно познавање на англиски и/или германски јазик.

Рокот за пријавување е 08.11.2021 година. Доколку сте заинтересирани за работното место, ве молиме испратете го вашето CV на англиски по електронски пат на е-пошта: applications_macedonia@draexlmaier.com со тема: Раководител на сектор за финансии и контрола .

линк:https://www.vrabotuvanje.com.mk/Rabota/410894/Head-of-Finance-and-Controlling-mf/