Вчера во Кавадарци почина Д-р Дано Кулев - Специјалист по Општа хирургија.Речиси целиот свој работен век го помина во Општата болница со проширена надлежност во Кавадарци.

Престана да чука срцето на големиот човек кој спасуваше илјадници срца, подарувајќи им насмевки на нивните семејства.Големината на човек се гледа преку неговите дела.Неговите дела беа големи за луѓето од овој град и Региониот.

Ќе ги паметиме по неговата добриа и големина да спаси туѓ живот. Тој беше неизмерно посветен на фамилијата и професијата.Едноставноста и храброста во животот беа само дел од најдобрите особини кој човек може да ги поседува. Д-р Дано Кулев ќе биде погребан денеска во 13:00 на Градските гробишта во Кавадарци.А бројнитре негови роднини и пријатели ќе можат пред тоа да се простат од починатиот и најблиските на семејството Кулеви.

282132387_1911755139017449_3685201879197281644_n hqdefault