МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Повекеилјадното присуство на граѓани во Кавадарци

Граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“ вчера одржа протестен марш во Кавадарци. Граѓани на Кавадрци и околните места маршираа од новата црква Света Петка до Градскиот плоштад.

На плоштадот актерот Диме Коцевски нагласи дека иницијативата бара сите политички партии со граѓаните да изготват платформа за заедничка Македонија и да ги отфрлат платформите пишувани во туѓи држави.Изјави за медиумите дадоа писателот Тодор Богев, спортистот Горан Стојановски и работникот Благоја Митрев.(Видео извештај):