МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Годинава по трет пат во Општина Кавадарци се организира Бадникова поворка .Ја подготвува и спроведува Архиерејското Намесништво на МПЦ во Кавадарци, а во неа активно се вклучува општина Каварадци, Советот а посебно градоначалникот Митко Јанчев, кој денеска ги дочека бадикарчињата и им подари бадникови и божиќни пакетчиња на сите деца кои беа во поворката.А ги имаше многу.Хорот на дечињата минатиот месец ја научија и заеднички ја пееја песната „Вечниот бог„ со која официјално се најавува раѓањегто а спасителот Исус Христос.

81341890_648738565663121_853930955478401024_n