МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Oпштина Кавадарци ке извои 20 илјади евра за санација Градскиот Стадион во Кавадарци.

Во тек е тендер за избор на најдобар понудувач за изведба на работите на санацијата на најдрастичните оштетувања на овој објект кој и понатаму е во релативно добра кондиција, со оглед на добрата состојба на теренот и службените поростории со канцелариите и соблекувалните Градоначалникот Александар Панов во изјава за новинарите вели дека до среда се очекува да биде позато името на фирмата изведувач на работите,со најдобрата понуда за ова важна спортска инвестиција.Ако се биде како што е планирано,ке се санира покриената јужна трибина,дел од оградата, срушениот дел над јужната трибина и дел од оградата–срушен дел над јужната трибина.Исто така опфатен ке биде и делот на влезовите кон паркот кои исто така се срушени.

Инаку наредната година на најубавиот спорски објет- Градски стадион во Градскиот парк се очекуваат поголеми вложувања.