МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

АКО СЕ БИДЕ КАКО ШТО ТРЕБА ВО ДВЕТЕ ГРУПИ КЕ СЕ ИГРА РЕЧИСИ СЕКОЈ ДЕН СЕ ДО 16 ДЕКЕМВРИ

Ако се биде во најдобар ред и ако екипите ги поминат тестирањата тогаш може да очекуваме во недела да стартува вториот круг од ракометната суперлига, а екипата на „Металург„ ке мора во текот на наредната седмица да ги одигра заостанатите натпревари. Оваа сабота би требало да бидат комплетирани сите заостанати средби од групата А, па тие екипи ќе може без пречки да се подготвуваат за вториот круг. Суперлигашки ракомет во Македонија би требало да се игра речиси секој ден до 16 декември, а во некои денови ќе има и двојна програма од двете групи. Поради европските настапи на Металург, групата Б ќе се игра малку подолго, додека тимовите од групата А, би требало да завршат на 9 декември, ако се помине во најдобар ред. На 16 декември би требало да бидат комплетирани плеј-оф и плеј-аут учесниците па да се надеваме дека напролет ќе се игра без прекини и без ограничувања. Ако пандемијата ги заобиколи суперлигашите вака би изгледал распоредот за следните натпревари :

19 ноември (денес) 5 коло, група А : „Радовиш“ – „Пролет“

21 ноември (сабота) 7 коло, група А : „Пролет“ – „Струга“

22 ноември (недела) 8 коло, група А : „Радовиш“ – „Астраион“, „Охрид“ – „КЛ7“, група Б : „Бутел“ – „Работнички“, „Тиквеш“ – „Младост“

23 ноември 8 коло, група А : „Пролет“ – „Јуниор КВ“

25 ноември 5 коло, група Б : „Младост“ – „Металург“

25 ноември 9 коло, група А : „КЛ7“ – „Радовиш“, „Астраион“ – „Пролет“, „Јуниор КВ“ – „Струга“

26 ноември 7 коло, група Б : „Бутел Скопје“ – „Металург“28 ноември 10 коло, група А : „Струга“ – „Астраион“, „Пролет“ – „КЛ7“, „Радовиш“ – „Охрид“,

28 ноември 9 коло, група Б : „Младост“ – „Бутел Скопје“, „Работнички“ – „Еурофарм Пелистер 2“, „Металург“ – „Прилеп“

1 декември 11 коло група А : „Охрид„ – „Пролет“, „КЛ7“ – „Струга“, „Астраион“ – „Јуниор КВ“

1 декември 10 коло група Б : „Прилеп“ – „Работнички“, „Еурофарм Пелистер 2“ – „Младост“, „Бутел Скопје“ – „Тиквеш“

3 декември 8 коло, група Б : „Еурофарм Пелистер 2“ – „Металург“

4 декември 12 коло, група А: „Јуниор КВ“ – „КЛ7“, „Струга“ – „Охрид“, „Пролет“ – „Радовиш“

5 декември 11 коло, група Б : „Тиквеш“ – „Еурофарм Пелистер 2“, „Младост“ – „Прилеп“, „Работнички“ – „Металург“

6 декември 13 коло група А : „Радовиш“ – „Струга“, „Охрид“ – „Јуниор КВ“, „КЛ7“- „Астраион“

9 декември 14 коло група А : „Астраион“ – „Охрид“, „Јуниор КВ“ – „Радовиш“, „Струга“ – „Пролет“

10 декември 12 коло група Б : „Металург“ – „Младост“, „Прилеп“ – „Тиквеш“, „Еурофарм Пелистер 2„ – „Бутел Скопје“

13 декември 13 коло група Б : „Бутел Скопје“ – „Прилеп“, „Тиквеш“ – „Металург“, „Младост“ – „Работнички“

16 декември 14 коло група Б : „Работнички“ – „Тиквеш“, „Металург“ – „Бутел Скопје“, „Прилеп„ – „Еурофарм Пелистер 2“

ТАБЕЛА

1 „Бутел Скопје“ 5 5 0 0 150 112 38 15

2 „Металург“ 4 4 0 0 115 88 27 12

3 „Еурофарм Пелистер 2“ 6 3 0 3 168 155 13 9

4 „ ГРК Тиквеш 2014“ 6 2 1 3 159 163 -4 7

5 „Прилеп“ 6 2 1 3 165 171 -6 7

6 „Младост“ 5 1 0 4 136 164 -28 3

7 „Работнички“ 6 1 0 5 153 193 -40 3

м.в.