МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Карате клубот „Тиквеш„ на 2 октомври учествуваше на 17 интернационален карате турнир- „Струга Опен-2022“.

Од КК Тиквеш„ учесетвуваа 3 учесници ;Васил Трендафилов кој освои 1 место во Кати...(2013) ,Ангел Митев за деца (2015 и помлади)-Трето место во кату, и помлади учесници Тео Камчев за родени 2009 година -2 место во Кати.Ист така во Кумите (борби) Тео Камчев вои категорија до 45 киклограми освои 2 м2стсто.,

Овој викенд пак нашиот тим учествуваше на 39 меѓународен карате турнир ,,Никола Градановски-Нике“ во организација на карате клуб Металург о постигна голем успех.

.Учествуваа 6 натпреварувачи: Борјан Димитриов беше трет во ката (за родени 2015 и помлади),Василиј Трендафилов беше прв во кати за родени 2013 ,Ива Камчева освои 1 место во кати за родени 2012-1 ниво, Елена Паризова -беше трета во ката за родени 2012-второ ниво, Марија Димитрова-освои прво место за родени 2012 -2 ниво ,Драгана Николовска -освои1 место ,ката за родени 2011 -трето ниво.

311045927_835804070947306_8663773513924963049_n