МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Роден е Стефан Хаџи Тефов Феткин

На 14 март 1923 година во Кавадарци е роден Стефан Хаџи Тефов Феткин. Завршил гимназија во Кавадарци и е член на СКОЈ од 1939 година. Во 1941 година станал член на МК на СКОЈ во Кавадарци. Во април 1943 година станал член на Околискиот комитет на КП за Кавадарци. Во мај е еден од првите борци на одредот “Добри Даскалов“. Заболува како последица на долгиот и тежок февруарски поход и бил пренесен на лекување во село Клиново. Биле вложени големи напори за негово оздравување, но болеста била се посилна по што Стефан починал.