МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 16 октомври 1908 година во Кавадарци под влијание на Серската група предводена од Јане Сандански е формиран огранок на НФП (Народна федеративна партија).

Во нејзиниот состав влегуваат. Добри Даскалов, Дончо Лазаров, Ристо Михов, Диме Ицев Ефендијата, Мишо Шкартов, Лазо Ридов Асијата, Или Боцев и др. На фотографијата членовите на основачкиот конгрес на НФП во Солун пред хотелот “Сплендид палас“, а делегати од Кавадарци се Добри Даскалов и Дончо Лазаров..