МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Деца од прво до 6 оддеелние ке ја пеат песната за Божиќ

Во Општина Неготино се е подготвено за прослава на Бадник и Божиќ.Во одбележвањето на најголемиот празник Божиќ се вклучени сите.Деца- ученици од прво до 6 одделение веке извесно време се подготвуваат за изведба на песната „Вечниот Бог“ поврзана со навестувањето и раѓањето на Христос.

За годинашнава програма ни говори отец Сарафче Иванов од црквата „Св. Атанасиј“