МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

На 12 и 13 јуни во општина Неготино ќе се прска против комарци

Согласно годишната Програма за спроведување на општи мерки за заштита на населението од заразни болести и оперативниот план за ДДД за тековнава година, општина Неготино во координација со Министерството за здравство на РМ ќе спроведе акција за прскање против комарци.

Се информираат жителите на општина Неготино дека адултната дезинсекција со машинско прскање од страна на правниот субјект Зотокс од Скопје поради запрашување од комарци ќе се изврши на 12 и 13 овој месец (вторник и среда) почнувајќи од 23,30 до 05,00 часот.

Се апелира до граѓаните и здруженија од општина Неготино кои одгледуваат пчели и други видови животни, благовремено да ги преземат сите неопходни мерки за нивна заштита