-Екипи на Комуналното претпријатие од Росоман го санирале проблемот.Упатено соопштение до жителите.

„JавнотоКомунално претпријатие од Росоман ги информира жителите на :Росоман,Манастирец, и Рибарци дека поради замрзнување на изворитена Лукар поради екстремно ниските температури имаше недостиг на вода во Кавадарци и Росоман па поради тоа со рестрикциите водата во целост беше сопрена на 5 и 6 јануари 2019 година во ноќните часови.Екипа на Комуналец - Росоман во текот на вчерашниот и денешниот ден дополнително го санираат проблемот на главната доводна линија.Водата е пуштена во 14.30 часот денеска со проток околу 10 литри/сек.Очекуваме дека проблемот со недостигна вода нема да се повтори во вечерните часови и во текот на утрешниот ден„

-се вели во соопштението од ЈКП од Росоман објавено на службениот ФБ на Локалната самоуправа Росоман.