Општина Росоман утре 17.12.2020 година ја одбележува 24- годишнината од постоењето. Поради актуелната ситуација со Ковид 19 и препораките во врска со неа но и од безбедносни причини оваа година организиран традиционален настан нема да има. Свечената седница ќе се оддржи во просториите на општина Росоман во салата за состаноци. Градоначалникот, Советот и вработените во општина Росоман на сите граѓани им го честитаат денот на општината.