МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Се работи на санирање на проблемот со водоснабдувањето

„Јавното комунално претпријатеие од Росоман ги известува жителуте од Росоман, Манастирец,и Рибарци дека во изминатите неколку дена работи на отстранување и санирање на проблемот со недостиг на вода за пиење од главниот резервоар до прекидната комора.Поради тоа жителите во горните зони остануват без доволно вода целосно ја немаа.До денеска се поставени три воздушни вентили но исто така на почетокот на првите 50 метри по прекидната комора откриен е проблем со навелгување на корења од дрвја во самата линија со што директно се спречува нормалниот протик на вода.

Во текот на утрешниот ден ЈПКД Росоман ке направи целосно отстранување а по потреба и замена на тие цефки со што ке биде решен проблемот.За таа цел ги известуваме граѓаните дека во попладневните часови водата ке биде пуштена но со послаб интензитет поради горенаведените причини со можност повторно да ја нема во горните зони.

Во текот на утрешниот ден ке биде целосно сопрена до санирање на дефектот во текот на денот.Ги замолуваме граѓаните на стрпливост бидејќи проблемот ке биде најбрзо решен“: се вели во соопштренитето од ЈПКД Росоман-Росоман.