Продолжува изградбата на локалниот пат Манастирец – Трстеник во должина од 2891 метар со проектот е опфатено тампонирање и асфалтирање на овој локален пат. Проектот е финансиран од страна на Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и општина Росоман. Во моментов целата траса од локалниот пат е тампонирана и асфалтирани се 1500 метри. Проектот е од големо значење за жителите на Манастирец и Трстеник како и околните села кои гравитиираат во овој дел.

извор: opstinarosoman.gov.mk

74230430_2863081577044250_5118481147059240960_n.jpg74680812_2863081480377593_8701531212583272448_n.jpg72727084_2863081360377605_8105978467360702464_n.jpg75412101_2863081693710905_8912765194623516672_n.jpg