- Марена победи а Габер загуби во гости, Росоман победи дома

Вчера во Третата фудбалска лига-Централен регион беа постигнати овие резултати:

ФК ПАРТИЗАН 0 - 2 ГФК ВАРДАР Неготино

2018 ФК РОСОМАН-83 2 - 0 ФК ИЛИНДЕН БС

2018 ФК БРАТСТВО 07 2 - 3 ФК СЛОГА 1976

2018 ФК БАБУНА 5 - 1 ФК МЛАДОСТ 1930

2018 ФК ГОЛЕМО КОЊАРИ 2 - 1 ФК ПИТУ ГУЛИ

2018 ФК ПРЕВАЛЕЦ 1 - 3 ФК МАРЕНА

ФК НАПРЕДОК с.Крушеани 2 - 1 ФК ГАБЕР

Габер загуби во гости а ФК Марена освои три бода во средбата со Превалец победувајќи со 1 : 3 , а Росоман одигра 2:0 на домашен терен.Во дербито на колото Вардар го победи првоплсираниот Партизан со 0 : 2 и сега е само со бод помалку од првопласираната екипа на Партизан.

фото-ФК Марена /kavtown/