МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Во Демир Капија се одржа -11 Climbing Festival - Demir Kapija 2020 организиран од Macedonian Sport Climbing Federation . На фестивалот учествуваа и претставници од Француската качувачка федерација FFME Roc Aventure Programme и Fred Labreveux- главниот уредник на Grimper Magazine од француско списание специјализирано за спортско качување. Оваа поддршка е заедничка иницијатива меѓу Швајцарската програма ИМЕ и Ambassade de France à Skopje за отворање нови насоки за качување во Маврово и претставување на како дестинација за спортско качување во подем.