МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Од Архивата на РТК ви го прикажува Вториот дел од „Фотохрониката на Ќендо за Кавадарци„
Овојпат преку разговорот со познатиот фотограф Ване Малинков –Ќендо и неговите црно бели фотографии ке ве пренесеме во времето по ослободувањето, доверувањето вода,струја, изградбата на некогашните фабрики, и други детали кои се малку познати.За Ќендо и за Кавадарци во емисијата зборуваат:Љупчо Шкартов,генерал Тодор Атанасовски, Тошо Чулев ,Петре Камчевски,Ванчо Мркев и Илија Неделков –Ограјски. Автор од новинарот Марјан Димитров .Прв пат емисијата е прикажана 2002 година .
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)