МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)


IGM TRADE

Oд Архивата РТК –ви ја нуди да ја погледнете 11,5 минутната приказна за галабарството.
Емисијата 2000 година ја направи Илија Неделков –Ограјски-поранешен професор по македонски јазик и инспектор во Бирото за образование во Кавадарци.Киро Ризов е негов соговорник во емисијата „Човек птица“ .Тој од срце зборува за неговата љубов кон гулабите. Има кавадарчани кои се заљубени во овие птици кои мераклиски ги летаат,ги хранат,ги гледаат секој ден со пријателство какво ретко се има кон некое животно. И денес можат да се раскажат вакви приказни –бидејќи галабарите ,како „ретки птици“ се мераклии да зборуваат за својата пасија.
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)Слични содржини од ЕМИСИИ