МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

-Сообраќајот по ова улица денеска и утре ке се одвива по една коловозна лента

Поради интензивирање на градежните работи на дел од улицата „Северен Булевар“ -влез од Росоман, Општина Кавадарци воведува времен режим на одвивање на сообраќајот на делницата од новиот кружен тек над училиштето „Гоце Делчев“ до спојот со „Северен Булевар“.

За таа цел се известуваат учесниците во сообраќајот како и граѓаните, дека денеска и утре 20 и 21 март 2017 година понеделник и вторник, за сообраќај е затворена е едната коловозна лента во насока од Росоман кон Новиот кружен тек. На овој потег сообраќајот ќе сеодвива конторлирано по едната коловозна лента во двата правци.

Се информираат учесниците во сообраќајот дека на 22 и 23 март (среда и четвроток за сообраќај ќе биде затворена лентата во обратен правец од новиот кружен тек кон Росоман).

Општината со надлежните и Сообраќајната полиција ги превзеде сите мерки за соодветно одбележување и поставување на патна сигнализација.

Се молат граѓаните и возачите да се придржуваат кон новиот времен режим на сообраќајот и да ја почитуваат соодветната патна сигнализација, велат од Службата за информирање при Општина Кавадарци..