МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Претставници на УСАИД денеска престојуваа во Кавадарци каде со градоначалникот направија увид во изградата на новата концертна сала во Кавадарци

Од идеја до реализација.Со подршка на повеке субјекти, пред се Локалната самоуправа,луге од образовнот сектор, Градоначалникот и Советот на Општината и пред се УСАИД во Кавадарци веќе се надзира новата концертна сала.Се работи за објект во состав на ОМБУ„Лазо Мицев Рале„ каде ке се одржуваат концерти,настапи,разни музички перформанси,приредби од посебно значење за градот и земјата,годишни концерти на училиштето и друг вид на приредби.

00001_JPG_3.jpg

Денеска при престојот во Кавадарци претставниците на УСАИД-предводели од Небојша Мојсовски- раководител на проектот , беа примени и разговараа со градоначалникот Александар Панов а потоа го посетија самиот објект каде се сретнаа со директорот на училиштето Златко Јовановски.