Цените и понудата карактеристични за овој месец од годината

Општа карактеристока:намалена понуда на зеленчук од директни производители-цените во благ пад,доминација на марула, кромид, краставици,спанаќ.Цени:Спанаќ....................20,30 ден. Кгр - Краставици...............60 и 70 ден.кгрДомати...................100 ден. Кгр - Млад кромид...........10 ден. врзопРотвици..................15 ден. врзоп - Магдонос.................15 ден. Врзоп

Пролетна зелка.......50 ден.парче -Зимска зелка........20 ден.парчеБанани....................60 ден. kгр - Портокал................5о и 60 ден.кгрЛимон......................70 ден. Kгр - Јаболка ...................30.40.50 и 60 ден. Кгр.Компир....................25 и 30 ден,кгр - Морков....................30 и 35 ден.кгр

-јагоди...........150 ден -марула....................10 и 15 ден.парче

На Зелениот пазар во Кавадарци овој период интензивна е понудата на едногодишни садници за саксиско цвеќе.Доминира Љубичицата која се продава најефтино 5 садници-100 денари, карамфилче-4 садници за 100 денари,сардели 4 садници за 100 денари и други.Можете и да се пазарите.Изборот е голем, особено на пролетни садници за отворено садење или саксија.Производителите се од Македонија и се работи за цвеќе одгледано во орамжерии.Вообичаено се продаваше и свежа риба уловена синоќа на Тиквешкото езеро.Цени вообичаени, во зависност од видот на рибата од 8о до 200 односно 300 денари.