МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Kавадарци ноќе на Тодор Мурџев-Тотката

Кавадарци ноќе е предизвик за фотографите.Како сега така и некогаш овој град имал своја убавина која била предизвик за лугето кои имале фотоапарати и се занимавале со фотографија.Ова е Кавадарци ноќе снимено 1958 година.А кадарот е направен од сегашната „М.Хв.Јасмин„ кон улицата „7 Септември“. Фотографијата ја снимил Тодор Мурџев-Тотката, човек кој меѓу другото се занимаваше и со радио техника и фотографија.

Од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци.