МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Цигланите по ослободувањето 1945 година

Веднаш по ослободувањето на Кавадарци започнува интензивна изградба на нови куќи, за кои беа потребни и печени цигли. На фотографијата се браќата Колчо и Методи Габеви со нивните помошници како редат цигли во цигланата во Ограјското маало 1945 година.