МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Сега на дното на Тиквешкото езеро ? село Брушани ...

Селото Брушани пред да биде потопено и пред изградбата на хидроелектраната “Тиквеш“ и Тиквешкото Езеро. Селото имало околу 30-сетина куќи со околу 200 жители. Фотографијата е од 1967 година на Бранко Ивановски.

Од фототеката на Музеј-галерија Кавадарци.