МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Земјоделците очекуваат итно да се формира новата реформска Влада која ќе се зафати со решавање на нивните проблеми.

„Деновиве Македонија ја снајде елементарна непогода, при што голем дел од земјоделците останаа без егзистенција. Се работи за илјадници лозари, овоштари, јаболкари, градинари.Настанатите штети се огромни. Јаболката во преспанскиот регион се измрзнати 100-процентно. Слично е и во Тиквешијата.Покрај оваа елементарна непогода, лозарите се жалат и за неисплатеното грозје и неисплатените субвенции.Веднаш по мирниот трансфер на власта, субвенциите ќе бидат исплатени, а новите ќе бидат значително повисоки од досегашните. Целото предадено грозје ќе биде исплатено по закон, а за овие претрпени штети ќе има владина мерка“, се вели во соопштението на ОО на СДСМ до порталот www.rtk.mk