МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Околу 270.000 ученици, од кои 188.000 основци и 80.000 средношколци во Македонија, денеска го завршија својот ангажман на училиште, денеска присуствуваа на последниот училишен ден од учебната 2016/2017 година.

Полуматурантите овој месец ќе се запишуваат во средни училишта. Првото пријавување и запишување во јунскиот уписен рок е на 28-ми и 29 јуни. Средините училишта од Кавадарци веќе започнаа со своите промотивни активности, за да привлечат што е можно поголем број на ученици.

20130605-7f1d1da5ecc3c20bc7fdef351b4ff448.jpg

Матурантите, пак, утре (10 јуни) ќе полагаат тест по странски јазик. За англиски се пријавени најголем број кандидати (15.201), за француски јазик 108, за германски 197 и за руски јазик 26 кандидати.