Манастирот Св. Ѓорѓи фотографиран во 1955 година.

На фотосот сеуште постои дел од источниот конак, како и жандармериската станица која била изградена во периодот помеѓу двете светски војни.

Од фототеката на Музеј галеријата

Петре Камчевски