МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

НА 31јануари 1921 година е спроведен првиот официјален попис

Пописот е наменет за попишување на населението во Кавадарци од страна на Кралството на Србите, Хрватите и Словенците, под чија власт било тогашно Кавадарци. Според овој попис Кавадарци во 1921 година имал 5.525 жители.