МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Садење на дрва во паркот во 1951 година.

На неколку пати граѓаните од Кавадарци имаат учествувано во акции за садење на дрва во паркот, со што можевме да се пофалиме дека имавме еден од најубавите паркови во Република Македонија.Големи ентузирасти и визионери буле лугето кои го правеле Градскиот парк.

Денес тоа не е така бидејќи паркот е нападнат од урбанистите (да не речам од урбаната мафија), од дрвокрадците и од несовесните граѓани, а последиците ќе ги чувствуваме сите.

Петре Камчевски-кустос историчар во пензија