МиКомерц
МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(470x90)

Фонтаната на плоштадот

Во оваа фонтана се наоѓаше мозаикот со апликација на грозје и винова лоза, дело на ликовниот уметник Петар Наневски. Денес ги нема ни мозаикот ниту пак фонтаната. Фотографијата е од 1978 година .

Од архивата на Музеј-галерија Кавадарци

Петре Камчевски