МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Агенцијата за празници и манифестации на Општина Кавадарци,ја објави програмата за годинашниот Тиквешки гроздобер 2016

Организаторот очекува Кавадарци од 2 до 4-ти септември да го посетат над 40 илјади гости и туристи.Програмата годинава нуди разновидни содржини кои ке бидат интересни за сите возрасти

ПРОГРАМА НА

„Тиквешки Гроздобер 2016“

Четврток : 01.09.2016

18:00 часот - Градски Плоштад

Вечер посветена на Никола Бадев

-настап на кавадаречки и македонски фолк групи

20:00 часот – Претстава во Домот на културата

Петок :02.09.2016

12:00 часот – Музеј –Галерија Кавадарци

Обраќање на Градоначалникот Александар Панов

Свечено отварање на манифестација ,,Тиквешки Гроздобер “

Изложба –„Чаршијата во Кавадарци некогаш и сега“

13:00 часот Градски плоштад

- Презентација и дегустација на вина од присутните винарии

- Презентација и дегустација на нашите сорти грозје

- Настанот е проследен со староградска музика и народни носии.

15:00- 17:00 Прием на делегации

19:00 - Тиквешки Точакџии

20:30 - Концерт на ФОЛТИН

22:00 - Концерт на Рибља чорба

24:00- Избор на Вински крал и кралица

25ee5285ee6d99ad19d79cdef50ea5b3.jpg

Сабота 03.09.2016

11:00 Меморијален кошаркарски турнир Сестри Китеви - Спортска Сала

12:00 Таблијада - Градски Плоштад

-натпревар во играње табла вкоренет во нашата култура и традиција -

18:00 часот - Кабинет на Градоначалникот - прием на делегации

20:00 Вински карневал – Центална манифестација на Тиквешки Гроздобер

22:00 Музика Група -Цепелин од Скопје

23.00 –концерт на Парни ваљак

Недела 04.09.2016

11:00 Улични забавувачи – жонглери, претстави со оган, пантомимичари

11:00 Детски карневал – Градски плоштад

18:30 Избор на најдобри вина- градски плоштад

21:00 Музичка програма - ,,Бангладеш“

22:30 Tribute to Cold Play