МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Тема беше Конвенцијата на Советот на европа за спречување на насилството врз жените и домашно насилство

Форумот на жени на СДСМ Кавадарци синоќа организира трибина на тема „Конвенцијата на Советот на Европа за спречување и борба против насилството врз жените и домашното насилство“.Настанот ,кој ќе се одржи во малата сала во киното во Кавадарци,како повод за одржување го има 8 март Меѓународниот ден на жената.

На средбата говореа: д-р Виолета Димитрова-советник и претседател на Комисијата за еднакви можности ,Кооординаторот на Форумот на жени на СДСМ-Кавадарци-Силвана Петкова,Надица Дамова-член на Центарлен одбор на СДСМ,Љубинка Јаковлева -адвокат ,Анета Ташева-претставник од Центарот за социјални работи,и Димитаар Каракулев од ПС од ОН Кавадарци.