МЕСТО ЗА ВАШАТА РЕКЛАМА
(770x120)

Кавадарчани оделе фамилијарно во Солун уште пред 84 години

На ова семејна фотографија се наоѓаат другарите на Развигор Тентов со сопругите, нивните деца и баби на прошетка до Солун 1934 година. За превоз ја користеле железницата Белград -Скопје- Солун. Снимката е направена пред Бајаз Кула, каде што многу нивни татковци и дедовци за време на Отоманската доминација таму лежеле во затвор.

Од архивата на Музеј Галеријата

Избор; Петре Камчвски